Dion Phaneuf ilmoitti jäävänsä eläkkeelle tiistaina ja päätti 14-kauden NHL-uran Calgary Flamesin, Toronto Maple Leafsin, Ottawa Senatorsin ja Los Angeles Kingsin kanssa.

NHL Pelipaidat pukeutunut Phaneuf teki 494 pistettä (137 maalia, 357 syöttöä) 1 048 pelissä sen jälkeen, kun hänet valittiin Flamesiin vuoden 2003 NHL:n draftin ensimmäisellä kierroksella. Hänet nimettiin NHL:n All-Stariksi kaudella 2007–2008, jolloin hän teki uransa ennätyksen 60 pistettä (17 maalia, 43 syöttöä) ja hänellä oli plus-12 puolustusluokitus.

Phaneuf vaihdettiin Maple Leafsiin seitsemän pelaajan hittipelissä tammikuussa 2010, ja hän vietti seuraavat seitsemän kautta ykköspuolustajana NHL:n kirkkaimmissa valoissa. Toronto ei ole nimennyt montaa kapteenia historiansa aikana. Toronto Maple Leafs Pelipaita oleva Phaneuf oli vasta 18. ja yksi viidestä seuralla ollut vuodesta 1991 lähtien. Hänet nimitettiin kapteeniksi ennen kautta 2010–2011, ja hän piti tehtävää, kunnes hänet vaihdettiin Ottawa Senatorsiin 9. helmikuuta 2016.

"Oli erityinen kunnia edustaa Maple Leafsiä joukkueen kapteenina - se on ylpeys ja kunnia, jonka tulen kantamaan mukanani ikuisesti", NHL Pelipaidat Phaneuf sanoi. Joukkue julkaisi viestin virallisella Twitter-tilillään. "Kiitos palvelusvuosistanne kapteenina ja esimerkillisestä panoksesta yhteisön hyväksi." Maple Leafsin Toronto Maple Leafs Pelipaita olevat pelaajat kunnioittavat Phaneufia ottelua edeltävässä seremoniassa ennen tiistain ottelua Nashville Predatorsia vastaan.

Phaneuf, 36, ei ollut pelannut sen jälkeen, kun hän pelasi 67 ottelua Los Angeles Kingsin kanssa kaudella 2018-19. "Olen ilmeisesti ollut eläkkeellä pari vuotta, mutta COVID-taudin ja matkustusrajoitusten ja minkä tahansa takia [asiat viivästyivät]", Phaneuf sanoi toimittajille tiistaina.